Oyunlar

Blog categorized as Oyunlar

Oyun Tanıtımı


JD. Salinger’ın “Franny ve Zooey” öykülerinden esinlenilmiştir.


Hep doğruları yaptığımı düşündüm. Pek de doğru gelmiyor şimdi doğrusu.
Herkesle, her şeyle olan mesafem uzuyor. Her şeyler, herkesler geldikçe bana doğru, bu bana doğru gelmiyor hiç.
Ailemiz, tüm bireyleriyle bir arada hep. Ne...

Tebrikler, harika, iyice düşünüp taşındınız ve cesaretinizi topladınız, şimdi ücret artışı istemek amacıyla servis şefinizle görüşeceksiniz. Servis şefinize Mösyö X diyelim, meslektaşınız Matmazel Y, şefinizin şefi de Madam Z olsun. Üç bilinmeyen ve bir aşikardan oluştuğu sanılabilecek meslek yaşamı...

"Dar gelmeseydi vermezdim ya!" Kristiana sokaklarında her şey gayet iyidir, müthiş bir hava, ilham, güzel kadınlar, yardımsever insanlar... Kahramanımız umut dolu, doludizgin yazarlık kariyerinin basamaklarını tırmanır... "
O, kendini bir gün ülkenin doğusunda, bir dağ başında, Hakkâri'nin Pirkanis köyünde bulur. Geçmişine dair hiçbir şey hatırlamaz. Düş ile gerçek arasında yol alırken bir yandan orayı ve oradakileri tanımakta bir yandan da kendini var etme çabasındadır.
“... Oysa bizim eve uğramaz sanmıştım hep lanet dediğin şey, olsa olsa başkalarının başına gelir, öyle inanmışım, başka ülkelerde olur saçma sapan şeyler, hatta evvel zaman içinde, bundan binlerce yıl önce...”
“Düğün” ya da “Küçük Burjuva Düğünü”, Bertolt Brecht’in ilk dönem tek perdelik oyunlarından biridir. Oyun, orta sınıf bir çiftin düğün yemeği sırasında geçen olayları konu alır. Yemek boyunca küçük burjuva bir ailenin arasındaki ilişkileri izleriz.
‘Kral Übü’, Fransız yazar Alfred Jarry’nin dünyaca ünlü oyunu ‘Kral Übü’nün Sarı Sandalye uyarlamasıdır. Oyun, Polonya Kralı Venceslas’a suikast düzenleyerek onu öldürüp yerine geçen Ana ve Baba Übü’den müteşekkil Übü Ailesi’nin hikayesine odaklanır.